Всесвітній день без мобільного телефону відзначається з 6 по 8 лютого

 


Всесвітній день без мобільного телефону відзначається з 6 по 8 лютого.
Сучасний світ без смартфонів – ці слова звучать для нас доволі дивно. Та попри беззаперечну користь мобільного та інтернет зв’язку, користування ними створює певну залежність. Це відбувається тоді, коли людина не може обходитися без смартфону на психоемоційному рівні.
ЯК ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНУ?
З 6-го по 8-го лютого намагайтеся відмовитися від користування мобільним телефоном. Виходьте на вулицю: в магазин, на прогулянку без гаджета. Озирніться навколо і ви побачите, скільки дивовижних та цікавих речей вас оточує.
Відмовтеся в цей день від спілкування з друзями телефоном. Натомість запросіть їх відвідати кав’ярню, музей чи на прогулянку. Після насиченого дня з друзями та знайомими ви зрозумієте, що вам вже й не хочеться сидіти годинами у соцмережах.
Придумайте активні заняття чи ігри в колі сім’ї, щоб не було часу та бажання брати в руки мобільні телефони.
Поширюйте інформацію серед своїх друзів та знайомих про шкідливий вплив мобільних телефонів на здоров’я.
ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНУ?
🔸Запевніть себе, що з вами нічого не станеться, якщо ви не будете користуватися своїм смартфоном протягом однієї години.
🔸Перше, що необхідно зробити, це відмовитися від носіння пристрою по домівці. Вас надзвичайно здивує той факт, що поки ви займаєтеся своїми хатніми справами чи навіть, коли вибігли до магазину, ви не пропустите сотні дзвінків, чи цікавих постів в інстаграмі.
🔸Не можна класти телефон поряд під час сну, також не кладіть його під подушку. Пристрій здійснює електромагнітне випромінення, яке може негативно впливати на систему нервових тканин.
🔸Беріть слухавку до вуха тільки в критичних ситуаціях. Наприклад, коли треба терміново когось покликати, викликати швидку тощо. Не розмовляйте годинами. Розкажіть тільки про важливі моменти. Якщо хочете порозмовляти з людиною довше, домовтеся з нею про зустріч.
🔸Під час нічного чи денного відпочинку відключайте телефон повністю. Також можна взяти собі за правило чи звичку виключати мобільний телефон під час важливих зустрічей (цього вимагає етикет), в години відпочинку, в колі сім’ї, під час перегляду цікавого фільму.
🔸Прогулянки на природі, у зонах відсутності покриття, не тільки збереже вас від залежності, але й сповнить здоров’я та наснаги для подальших звершень.
🔸Не варто купувати телефони малим дітям. Нехай малюки тішаться від активних ігор із однолітками. Залучайте їх до читання книг, інтелектуальних занять та до реального життя.
І нехай ця чудова добірка книжок нагадає вам, що в житті існує багато захопливих розваг, які роблять світ навколо більш яскравим! А за посиланням на вас чекає мультик «Хаппі та її суперсила» та десять правил безпечного користування смартфоном
⬇️



Коментарі