5 лютого у світі відзначається День ерудита.

 


5 лютого у світі відзначається День ерудита. Цей день присвячений інтелектуально обдарованим людям, що мають великий багаж знань та вміло користуються ними. Варто сказати, що ерудованість у жодному випадку не пов’язана з вищою освітою. Не кожну людину, що здобула вищу освіту можна вважати ерудованою.
Всебічно інтелектуально розвинена людина постійно самовдосконалюється, залюбки читає різноманітну літературу, має широкий кругозір. Це неофіційне свято, воно не позначене червоною позначкою у календарі та не відоме широкому загалу людей. Проте кожна людина з неабиякими інтелектуальними здібностями має знати про його існування. Мета свята не тільки визначити найерудованіших представників людської раси, але й заохотити кожного до саморозвитку. Щоб стати ерудитом, не обов’язково прискіпливо вивчати кожне питання. Достатньо постійно оволодівати інформацією різних сфер науки.
Необхідно ставити перед собою конкретні питання та знаходити на них відповіді. Всі видатні ерудити володіли неабиякою працездатністю.
Тож вітаємо усіх, хто багато читає, збагачує, вдосконалює та застосовує свої знання з Днем ерудита. Запрошуємо перевірити свої знання у однойменній грі за посиланням ⬇️

А ще для всіх, хто мріє стати ерудитом цікава добірка книжок чекає на вас у нашій бібліотеці.

Коментарі