Вітаємо улюбленого письменника

 Цьго року святкує свій 85 день народження один із найвідоміших у світі дитячих письменників - Пауль Маар (нар. 13 грудня 1937, Швайнфурт) — популярний німецький дитячий письменник, казкар, перекладач, драматург, художник-ілюстратор, автор понад 50 чудових дитячих творів.

Кожен з нас любить помріяти.
❓А чи замислювались ви, що є машина, яка б здійснювала бажання ? Чи вмієте ви мріяти правильно, щоб ваші бажання здійснились ?
👉Про все це знає лише Суботик - руде створіння у водолазному костюмі, яке грається у футбол сирними кулями, залюбки з'їдає коміри та віконні ручки.
✍️Суботика, якого називають сучасним Карлсоном і якого знають та люблять діти усього світу, як і інших нових героїв - Маленьке Кенгурятко🦘та пана Белло🐕- створив і намалював німецький казкар, "чародій сучасної дитячої літератури", ПАУЛЬ МААР, якому виповнюється 8️⃣5️⃣років 🎉🎉🎉
☝️Пауль Маар – один із найпопулярніших дитячих авторів сучасності
📖 Письменник народився 13 грудня 1937 року в місті Швайнфурт (Німеччина).
📖 Пауль рано втратив матір і дитячі роки провів у дідуся в невеликому містечку Терес на півночі Баварії.
📖 З дитинства захоплювався живописом, тому після закінчення гімназії вступив до Академії мистецтв у Штутгарті.
📖 Працював викладачем мистецтвознавства і малювання в школі, пізніше - оформлювачем сцени та сценічним фотографом в театрі замку Масбах.
📖 З 1976 року повністю присвятив себе літературі. Він пише романи й вірші, п’єси для дітей і сценарії для дитячих програм на телебаченні.
📖 Маар автор понад 50 творів.
📖 Письменник перекладає англійські книжки для дітей на німецьку мову, ілюструє книги та створює комікси, інколи сам робить декорації для своїх вистав і навіть грає в театрі й кіно.
📖 За дорученням Німецького культурного центру імені Гете, Маар об'їхав півсвіту з лекціями про німецьку дитячу літературу.
📖 Письменника дуже шанують в усьому світі та в його країні: 14 шкіл та дитячих садків Німеччини названі на честь Маара.
❗Пауль Маар є лауреатом Німецької премії дитячої літератури, Австрійської державної премії, Премії братів Грімм, Премії Е. Т. А. Гофмана, Премії Фрідріха Рюкерта.
📚 Книги Пауля Маара перекладені тридцятьма мовами

А чи ЗНАЄТЕ ВИ, що...
📗Першу книгу – «Собака із татуюванням»(пан Белло) – Маар написав у 1967 році.
📗Це збірка оповідань, об'єднаних спільним сюжетом про собаку🐕, який розповідав історії про малюнки, зроблені на його тілі. Ставши людиною, пан Белло залишився добрим і наївним. Про нього Маар написав 4 книжки й не збирається на цьому зупинятися
📗Перша книга про Суботика – «Що не день, то субота» – вийшла в 1973 році
📗Непосидючого Суботика читачі полюбили за доброту, гумор і фантастичні можливості здійснювати бажання.
📗Кожна нова історія про Суботика розповідає про добре створіння з поросячим носиком, що має енергійний характер і здатне зробити такими всіх людей, з якими зустрічається.
📗Суботик обирає собі тата — трохи старомодного й нудного пана Пляшкера, котрий усього боїться.
📗Як поступово змінюється новоспечений татусь, розповідається в 9 книжках : «Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу», «Китобус, або Нові цятки для Суботика», «Суботик у небезпеці» та інших.
🎬 У 2001 році в Німеччині було відзнято фільм «Рудий п'ятачок» за першими трьома книжками Пауля Маара про Суботика.
🎬 Сам письменник виступив як сценарист кінострічки разом з Ульріхом Ліммером. Фільм став володарем Баварської Кінопремії, Золотої Німецької Кінопремії.
📗Маар пише також і серйозні книги для дітей. Так, у 2004 році побачила світ збірка «Старша сестра, чужий біль», яка складається з одинадцяти оповідань та повістей про непрості стосунки в сім’ях, де є діти.
🖊️ ПИСЬМЕННИК ЗГАДУЄ, що ..
✔️з дитинства дуже любив читати, але його батько вважав, що читання – це даремно витрачений час. Вдома у Маарів книг було дуже мало, тому Пауль брав їх в бібліотеці та читав після уроків вдома у шкільного приятеля.
✔️можливо, тому Маар і став писати твори для дітей. «Мої книги – це послання тому хлопчикові з мого дитинства. Це те, що він хотів би прочитати, проте так і не прочитав» - каже письменник.
написати першу книгу спонукав Маара його п’ятирічний син, який попросив почитати щось цікавеньке.
✔️до написання першої дитячої п'єси письменника наштовхнули нарікання директора театру, в якому Маар працював, на відсутність нових п'єс і необхідність раз за разом ставити «Сплячу красуню». Маар написав дві дитячі п'єси, першою з яких була« Король у ящику»(1971)
🖊️«Дитячий письменник або пригадує у своїх творах власні щасливі дитячі роки, або вигадує прекрасний світ дитинства, якого не мав у дійсності», - стверджує Пауль Маар. Про себе він каже, що належить до других, тому в його казкових історіях панує радість і довіра.
❗ Творами Маара захоплюються діти і навіть дорослі, які не втратили дитячий погляд на світ і які не вважають, що жити треба нудно та розмірено, а навпаки вірять в те, що в житті є місце мріям, радості та пригодам .
☝️Пропонуємо вам познайомитися з неймовірно цікавими персонажами творів Пауля Маара!
Книги 📚письменника чекають у бібліотеці!
Якщо ви ще не знайомі з Суботиком, то на вас чекає Буктрейлер за посиланням ⬇️
А також чудова добірка книжок про Суботика!

Коментарі