Бібліотечний захід до Дня гідності та свободи "Вільні творити майбутнє"


 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події:

Помаранчева революція 2004-го
та революція Гідності 2013-го.
Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Знехтування законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України викликало обурення українців. Відкат країни до авторитаризму, процвітання тотальної корупції, свавілля силовиків та репресій невдоволених владою, змусили українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім й інших міст України. Відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тис. поранених. І це була лише ціна трьох місяців Євромайдану. Навесні 2014 року почалася таємна російська загарбницька агресія проти України, а через вісім років, 24 лютого, вона переросла у широкомасштабну відкриту, терористичну війну. За ці роки вже тисячі українців загинули захищаючи честь і гідність своєї держави і свого народу.
З нагоди цього Дня гідності та свободи у бібілотеці нашого ліцею відбувся захід для учнів 5-В "Вільні творити майбутнє"
Метою відзначенння цього дня є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.
Цінуймо Свободу, бережімо цей найдорожчий скарб! За неї боролося і мріяло багато поколінь українців! Її виборюють і відстоюють мільйони українців сьогодні. Підтримуємо наших Героїв! Віримо, допомагаємо і наближаємо нашу Перемогу!
За посиланням запрошуємо на квест- гру-розвагу-вікторину до Дня Гідності та Свободи ⬇️

Коментарі