Радимо почитати. Добірка книг Листопада

 

Восени, коли за вікном ллють холодні дощі, хочеться загорнутися в улюблений плед з чашкою чаю та цікавою книжкою. Тож ми підготували кілька книжок, які, на нашу думку, варто прочитати цієї осені. 

“Гаррі Поттер” (Джоан Роулінг)

Навіть якщо ви вже дивилися всі фільми “Поттеріани” або читали цю серію книг, радимо знову зануритися в казковий світ магії.

Головний герой книг — хлопчик Гаррі, який вижив після того, як його намагався вбити могутній чаклун Волан-Де-Морт. А коли хлопчик виріс, він і сам став чарівником. З кожною книгою Гаррі Поттер росте, вчиться та набирається досвіду й сил, щоб у фінальній битві протистояти Волан-Де-Морту, який несе у світ магії лише темряву.

Романи, фентезі та мотиваційні: 7 книжок, які варто прочитати цієї осені (добірка редакції) 6


І в книжках, і у фільмах ви можете спостерігати один з найяскравіших сезонів року, коли в Гоґвортсі відзначають Геловін — з жовтим листям, вершковим пивом та гарбуом зі свічками. Найбільше про це розповідають у частинах “Філософський камінь”, “Таємна кімната”, “В’язень Азкабану”, “Кубок вогню” та “Смертельні реліквії”.

О. Генрі «Останній листок»

Не можна розпочинати осінні читання, не згадавши про цю розповідь. Вона коротенька — на один вечір, але залишає після смак ще надовго. І навіть якщо ви читали розповідь десятки разів та на пам’ять знаєте, чим вона закінчиться — все рівно слід її перечитати. Аби нагадати собі про те, наскільки дивовижне наше життя, коли у ньому є місце для дружби, самопожертви та глибоких почуттів.

Кеннет Грем «Вітер у вербах»

Класична англійська казка — саме те, що потрібно, якщо ви читаєте у вечері разом із дітьми. Для дорослих така мила історія не буде нудною, а дітям вона стане улюбленою книгою на довгі роки, адже в ній є все те, що ми так любимо у дитинстві. Якщо ваша мета — розвивати у дітей правильний смак до літератури, то ця казка неодмінно має бути у списку до прочитання.

ОЛЬГА ВОЙТЕНКО, «У СВІТЛІ СВІТЛЯКІВ. НА ПОРОЗІ НОЧІ»



Книга, яка рве тінейджерам шаблони. Як це – жити без Інтернету та мобільного зв’язку? Як можна відкласти планшет і піти невідомо куди? Як взагалі йти кудись у світі, з якого зникло світло?

Головні герої доводять, що справжнє світло – це не електрика, а щось набагато глибше. І вони віднайдуть це разом з читачами.

Останній ельф

12 книжкових новинок осені для дітей і підлітків на learning.ua

        Вік: з 12 років

    Кількість сторінок: 312

    Йорш, останній на світі ельф, добре знає, як воно — бути не таким, як решта. Втративши родичів та загубившись посеред спустошеної країни, в якій безперестанку ллє дощ, він втратив надію на порятунок. І тим більше не сподівався, що допомога надійде від найлютішого ворога ельфів — людини, яка тільки й знає, що звинувачувати ельфів у всіх своїх нещастях.

    Роман Сільвани Де Марі читається неймовірно легко, та насправді це напрочуд глибока книжка, у якій ідеться про найважливіше: про страх перед самотністю й відсутністю любові, дорослішання й відповідальність за світ, у якому живеш

  • До слова, «Останній ельф» — перша частина трилогії всесвітньовідомої італійської письменниці.

     Пік

12 книжкових новинок осені для дітей і підлітків на learning.ua

    Вік: з 12 років

    Кількість сторінок: 232

    Що змушує нас не просто рухатись уперед, а прагнути перемагати та ставати найпершими, найшвидшими, найсильнішими, найкращими? Що спонукає ризикувати життям і підкорювати як не дно найглибшої океанської западини, так найвищу гору? Що дає наснагу здійснювати найпримарніші мрії? Особлива людська природа, нудьга, непомірне его чи бажання прославитися?

    Пошукати відповіді на ці запитання можна разом із 14-річним Піком Марчелло, головним героєм роману, який свого часу отримав на додачу до прихильності читачів багато винагород, зокрема престижне звання «Найкращої книги для підлітків» за версією Американської бібліотечної асоціації.

    Приємного читання!


Коментарі