Подорож до країни книг Екскурсія для учнів 1 класів

 Кожного року у жовтні проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Цьогоріч його гасло - "В нас єдина мета  - Україна свята, нездоланна ніким і ніколи". Тож ми віришили розпочати його з екскурсій до бібілотеки наймолодних учнів нашого закладу. Мета подібних екскурсійних заходів – підвищення інтересу до читання, виховання охайність у ставленні до книги, знайомство з Українськими дятячими книгами, перегляд виставкових книг - "Маленьким патріотам про Україну".

Вражень у маленьких читайликів, які вперше завітали до нашої бібліотеки, і справді вистачає. Адже яскравий книжковий світ здатен не лише навчити, а й здивувати, надихати на нові пригоди, на здійснення мрій.


Ми ж радо зустріли школярів, розповіли про історію виникнення книги та бібліотеки, про правила користування бібліотекою та книгою, провели екскурсію залом та поличками бібліотеки. Показали діткам як виглядає бібліотечна печатка та розповіли що таке формуляр.


Захід пройшов у дружній, веселій атмосфері і залишив по собі багато приємних спогадів. Учням дуже сподобалося подорожувати книжковою країною, про що свідчили бажання стати читачами дитячої бібліотеки та теплі, щирі слова вдячності.


Сподіваємося, що нові друзі книги стануть нашими активними читачами.

Коментарі