Міжнародний день поцілунків або Всесвітній день поцілунків є неофіційним святом , яке відзначається в більш ніж 60 країнах світу. Дата свята – 6 липня. 

День поцілунків щорічно відзначають по всьому світу, в тому числі і в Україні. історія свята Цьому святу вже більше 100 років. Вперше його відзначили в Великобританії в кінці XIX століття. За деякими даними, ініціатором свята став дантист. Ідея його полягала в тому, що чим частіше люди будуть цілуватися, тим краще стануть стежити за гігієною порожнини рота, щоб уникнути неприємного запаху з рота. Лікар розраховував, що люди почнуть активніше відвідувати стоматологічний кабінет.

 Більше 20 років тому Організація Об’єднаних Націй офіційно затвердила це свято. Тепер він дуже популярний, особливо в Європі і Америці.

 Цікаві факти про поцілунки

 Як правило, в цей день влаштовують різні заходи і конкурси: “Найдовший”, “Самий незвичайний” або “Найкрасивіший поцілунок”. Так, в 2013 році був встановлений світовий рекорд по найдовшому поцілунку. Охоронець і домогосподарка з Таїланду безперервно цілувалися 58 годин, 35 хвилин і 58 секунд. Весь цей час їм доводилося їсти через трубочку, що не спати і навіть разом ходити в туалет. Рекорд був занесений в Книгу рекордів Гіннесса, а парі вручили 3 300 доларів і два діамантових кільця. 

Є спеціальна наука, яка вивчає поцілунки і їх вплив на людину. Називається вона “філематологія”. Вченими доведено, що ті, хто любить цілуватися, живуть в середньому на 12 років довше за тих, хто не любить це заняття. 

Коментарі