Літо зовні, літо всередині: спекотні книги червня

 

Як відомо, літо – це маленьке життя. Безсонні теплі ночі, курортні романи, спека і фрукти на сніданок, обід і вечерю. І коли як не в тихі літні вечори, лежачи в гамаку, потягувати соломинку і займатися улюбленою справою – читанням

Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 «атмосферних» книг, які так чи інакше стосуються цієї чудової пори року. Навіть якщо погода не радує теплими сонячними днями, якщо настрій аж ніяк не літній – це ще не привід сумувати! Вони допоможуть зробити літо своїми руками, піддавшись ейфорії. Створити собі потрібний настрій – найголовніше, а реальність обов'язково перетвориться.

Спитайте Мієчку 

Євгенія Кузнєцова

Захопливе чтиво, яке дихає літом та родинним теплом. Двоє дорослих сестер вирішили зробити собі канікули у бабусиному домі, як колись давно, в дитинстві. Лілічка і Мієчка. Та, здається, цього літа до цього будинку ведуть всі дороги: і кузини, яка прилетіла з Індії, і колишнього чоловіка, який привіз втомлене дитя, й іспанської свекрухи, і навіть тих, кого вони ніколи не сподівались побачити. Все постійно змінюється, але так само солодко пахне ягодами та приємно шумлять дерева над річкою.

А щодо посміятись? Тут чимало моментів, які змусять вас реготати



Енн із Зелених Дахів

Люсі-Мод Монтгомері

Всесвітня популярність, півтора десятка екранізацій і ще сім томів продовження – усе це про роман «Енн із Зелених Дахів», який подарував світовій літературі одну з найулюбленіших персонажок ever.

Руденька Енн – неймовірна фантазерка і щира дитина, яка любить пишномовні фрази й надивовижу проникливо помічає красу довколишнього світу і відкриває її близьким. Коли Метью й Марілла Катберти, які мешкають на фермі Зелені Дахи, прийняли її, сирітку, у свою сім’ю, щастю Енн не було меж. Але так само безмежною є її уява, яка надихає дівчинку на пригоди й відкриття, притягує до неї нових друзів. Цей роман наповнює радістю і теплом, бо і веселі, і сумні моменти його герої вміють проживати гідно, з любов’ю і вдячністю.

 


Щоденник слабака

Джефф Кінні

Середня школа – то справжня катастрофа. Ти ще почуваєшся дитиною, яка лише вчора облишила малюкові іграшки, а деякі твої однокласники вже бороди голять і романи заводять!

Ґреґ Гефлі, той самий «слабак», який веде цей щоденник, збирається стати знаменитим, а поки що мусить виживати у школі, як на щоденному полі бою. На цих сторінках він розповідає про пригоди і провали, які йому доводиться переживати разом із друзями та суперниками, ділиться бурхливими і суперечливими емоціями щодо шкільного життя, звіряє свої мрії.

У цьому творі вчителя впізнають своїх бешкетників, а школярі – згадають будні шкільної доби.

Північне сяйво

Філіп Пулман

Захоплива історія з чарівного світу полонить серця тих, хто обожнює пригоди, фентезійних істот і магію. Її головна героїня Ліра Белаква разом зі своїм деймоном, істотою-талісманом Пантелеймоном виявляється втягнутою у загадкову пригоду, що стосується викрадення дітей і дивних подій на далекій Півночі. Тож їм доведеться багато мандрувати, шукати союзників і уникати ворогів (або й битися з ними), бачити і творити дива, переживати травматичні події – і все це задля певної місії.  


Планета Земля

 Рут Сіммонс

Якщо ж бажаєте повернутися з чарівних світів у світ реальний, то якнайкраще у цьому допоможе пізнавальна книжка від Рут Сіммонс, яка цікаво й доступно розповість про велетенський живий організм – нашу планету.

 Вулкани, тектонічні плити, глибокі печери й ущелини – про все це розповідається не тільки словами, адже книжка винятково інтерактивна і тактильна! Завдяки унікальному поєднанню витинанок та клапанів читачі можуть буквально зануритися у таємниці Землі і відчути на дотик її рельєфи. Таке читання може стати справжньою пригодою і для дітей, і для дорослих. 


Коментарі