Сучасні Українські дитячі письменники. Віртуальне знайомство.

 



#ЖивіПисьменники:проєкт з необмеженими можливостями

Популяризація сучасної дитячої літератури для дітей та підлітків і створення інформаційних матеріалів про цю літературу для батьків, освітян, бібліотекарів, видавців та широкого кола читачів — важливе стратегічне завдання для розвитку нашої культури та формування здорових життєвих стратегій нового покоління українців.

Саме його поставили перед собою засновники проєкту підтримки дитячого читання «BaraBooka», першого українського універсального інформаційного ресурсу про видання для дітей та юнацтва. Очільниця цього проєкту, Таня Стус, працюючи в Державній установі «Український інститут книги», запропонувала ідею всеукраїнської акції #ЖивіПисьменники, щоб наблизити авторів, які є творчо активними сьогодні, до їхніх читачів, запросити їх (бодай віртуально) у кожен клас, а кожній українській родині допомогти знайти відповідну книжку для індивідуального та родинного читання. Завдяки цій акції вперше за всю історію України національна література для дітей та юнацтва отримала таку масштабну державну підтримку.                            Просто скопіюйте посилання, та перейдіть на офіційний сайт. https://alivewriters.com.ua

І вуаля! Тут ви знайдете  Рекомендаційні матеріали для читання «Живі Письменники. Батькам»   Двадцять відео про сучасних українських дитячих письменників, твори яких увійшли до оновленої шкільної програми для 1-4 класів   Максимально повний довідковий онлайн-інструмент про дитячих письменників – каталог «Живі Письменники: хто вони?»




Коментарі