"Книжкові іменини" ювіляри 2022 року


 З КНИГОЮ ДО ПЕРЕМОГИ!

📖Кожна книга має свою історію, свою долю та свій 🎁🎈🎉ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ🎉🎈🎁. Вона здатна зберігати працю письменника десятки і сотні років.
Книги йдуть з нами пліч-о-пліч все наше життя, допомагають розібратися у вирі думок та почуттів. З ними ми навчаємось, відпочиваємо, мріємо...🙂
Для того, щоб відзначити справжні перлини української літератури📖, які цього року святкують свій ювілей, пропонуємо Вам інформаційний калейдоскоп 🎈«Книги-ювіляри 2022 року» 🎈.


165 років
"Чорна рада"

 Пантелеймона Куліша - перший український історичний роман. У творі автор відобразив одну з трагічних сторінок минулого України, а саме сумнозвісну Чорну раду, яка відбулася 1663 року. У романі змальовані як реальні історичні постаті, так і вигадані Кулішем романтичні образи - представники простого люду, козацтва. Роман насичений пригодницькими елементами і не втрачає популярності ось уже понад півтора століття. Адресовано широкому читацькому загалу.

135 років
"Русалка"

Уперше поема Лесі Українки надрукована у виданні: «Перший вінок. Жіночий альманах. Виданий коштом і заходом Наталії Кобринської і Олени Пчілки». 
Поема ввійшла до збірки «На крилах пісень. Твори Лесі Українки. Накладом авторки»

130 років 
"Дівчина - чайка"

Дніпрова Чайка – українська письменниця, прозаїк, драматург. Літературна спадщина Дніпрової Чайки невелика за обсягом, але вагома своїм реалістичним змістом та демократичними ідеями, що робить її спадщину актуальною і сьогодні. Краща її частина по праву входить у духовну скарбницю українського народу.

85 років
"Пустуни на пароплаві"

65 років "Казка про Чугайстра" 

Двом гуцулятам — Ганнусі та Юрасеві так потрібен чарівник Чугайстер. Тільки він зможе порятувати пораненого партизана, прогнати з рідного краю фашистів. І діти вирушають у далеку і трудну дорогу — шукати чарівника, їх не зупиняють ні дикі звірі, ні пітьма, ні навіть зустріч із ворогами.
Поема учить мужності і любові до рідного краю.

40 років "Загадка старого клоуна" 

 Цей пригодницький роман Всеволода Нестайка, який побачив світ 1982 року, перевидається вперше. Автор розповідає про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле і майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна і чаклуна. Завдяки Стьопі та невгамовному духові козацьких пращурів, що живе в його душі, читач має змогу побачити Київ і киян у різні історичні епохи, починаючи від часів Ярослава Мудрого і закінчуючи ХХ століттям

35 років Мінімакс - кишеньковий дракон, або День без батьків  

Казковi пригодницькi повiстi та повiсть-жарт українського радянського письменника про сучасних школярiв, про їхню дружбу, боротьбу з лихими чародiями, з неробами та користолюбцями, про маленького химерного прибульця з iнших свiтiв.






Коментарі