“Рятівною силою на нашому світі є спорт – над ним як і раніше розвівається прапор оптимізму, тут дотримують правила і поважають противника

незалежно від того, на чиїй стороні перемога”

Джон Голсуорсі, англійський письменник,


 


Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Це порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, що було започатковано у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. 23 серпня 2013 р.

У Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, треба бути активними, залишатися здоровими й демонструвати солідарність в цей період фізичного і соціального дистанціювання. Цей командний дух допоможе нам всім разом подолати нинішні проблеми.

Фізкультура і спорт – невіддільна частина національної культури й здоров’я України. Фізичні вправи здавна були звичними в побуті українського народу. Святкові народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, веслування, підняття ваги мали величезну популярність. Свого часу саме з них виросла система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися неабиякою силою, влучністю та витривалістю.

Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і добробуту!

Шкільна бібліотека Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №20  Вінницької міської ради»  вітає Вас зі святом! Бережіть себе!

Будьте здорові та спортивні!


Коментарі